Kuih gelembung buaya 1 cawan tepung beras 1/2 cawan tepung pulut 1 cawan air 1 kilo kelapa parut muda 4 cawan gula pasir pewarna hijau . Kuih gelembung buaya merupakan kuih dalam kategori dodol cuma yang bezanya ianya diperbuat daripada kelapa. Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air . 1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes . Gelembong buaya, namanya nampak garang dengan warna oren dan hijaunya yang terang,,, tapi bila makan rasanya lemak dan manisss sangat. Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air Kawasan yang terkenal dengan kuih ini biasanya .
Gelembong buaya, namanya nampak garang dengan warna oren dan hijaunya yang terang,,, tapi bila makan rasanya lemak dan manisss sangat. Bunyinya sedikit menggerunkan, namun sebaik menjamah gelembung buaya iaitu kuih tradisi masyarakat kelantan, ia pasti membangkitkan . Kawasan yang terkenal dengan kuih ini biasanya . Kuih gelembung buaya merupakan kuih dalam kategori dodol cuma yang bezanya ianya diperbuat daripada kelapa. Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air . Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air 1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes . Kuih gelembung buaya 1 cawan tepung beras 1/2 cawan tepung pulut 1 cawan air 1 kilo kelapa parut muda 4 cawan gula pasir pewarna hijau .
1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes .
Kuih gelembung buaya merupakan kuih dalam kategori dodol cuma yang bezanya ianya diperbuat daripada kelapa. Gelembong buaya, namanya nampak garang dengan warna oren dan hijaunya yang terang,,, tapi bila makan rasanya lemak dan manisss sangat. Kawasan yang terkenal dengan kuih ini biasanya . Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air Bunyinya sedikit menggerunkan, namun sebaik menjamah gelembung buaya iaitu kuih tradisi masyarakat kelantan, ia pasti membangkitkan . Kuih gelembung buaya 1 cawan tepung beras 1/2 cawan tepung pulut 1 cawan air 1 kilo kelapa parut muda 4 cawan gula pasir pewarna hijau . Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air . 1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes .
Kawasan yang terkenal dengan kuih ini biasanya . Kuih gelembung buaya 1 cawan tepung beras 1/2 cawan tepung pulut 1 cawan air 1 kilo kelapa parut muda 4 cawan gula pasir pewarna hijau . 1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes . Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air . Kuih gelembung buaya merupakan kuih dalam kategori dodol cuma yang bezanya ianya diperbuat daripada kelapa. Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air Bunyinya sedikit menggerunkan, namun sebaik menjamah gelembung buaya iaitu kuih tradisi masyarakat kelantan, ia pasti membangkitkan . Gelembong buaya, namanya nampak garang dengan warna oren dan hijaunya yang terang,,, tapi bila makan rasanya lemak dan manisss sangat.
Kawasan yang terkenal dengan kuih ini biasanya . Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air . Kuih gelembung buaya merupakan kuih dalam kategori dodol cuma yang bezanya ianya diperbuat daripada kelapa. Bunyinya sedikit menggerunkan, namun sebaik menjamah gelembung buaya iaitu kuih tradisi masyarakat kelantan, ia pasti membangkitkan . Kuih gelembung buaya 1 cawan tepung beras 1/2 cawan tepung pulut 1 cawan air 1 kilo kelapa parut muda 4 cawan gula pasir pewarna hijau . 1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes . Gelembong buaya, namanya nampak garang dengan warna oren dan hijaunya yang terang,,, tapi bila makan rasanya lemak dan manisss sangat. Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air
1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes .
Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air . Bunyinya sedikit menggerunkan, namun sebaik menjamah gelembung buaya iaitu kuih tradisi masyarakat kelantan, ia pasti membangkitkan . Kawasan yang terkenal dengan kuih ini biasanya . Kuih gelembung buaya merupakan kuih dalam kategori dodol cuma yang bezanya ianya diperbuat daripada kelapa. Gelembong buaya, namanya nampak garang dengan warna oren dan hijaunya yang terang,,, tapi bila makan rasanya lemak dan manisss sangat. Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air 1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes . Kuih gelembung buaya 1 cawan tepung beras 1/2 cawan tepung pulut 1 cawan air 1 kilo kelapa parut muda 4 cawan gula pasir pewarna hijau .
Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air . Kuih gelembung buaya 1 cawan tepung beras 1/2 cawan tepung pulut 1 cawan air 1 kilo kelapa parut muda 4 cawan gula pasir pewarna hijau . 1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes .
Bunyinya sedikit menggerunkan, namun sebaik menjamah gelembung buaya iaitu kuih tradisi masyarakat kelantan, ia pasti membangkitkan . Kawasan yang terkenal dengan kuih ini biasanya . Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air . Kuih gelembung buaya merupakan kuih dalam kategori dodol cuma yang bezanya ianya diperbuat daripada kelapa. Gelembong buaya, namanya nampak garang dengan warna oren dan hijaunya yang terang,,, tapi bila makan rasanya lemak dan manisss sangat. 1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes . Kuih gelembung buaya 1 cawan tepung beras 1/2 cawan tepung pulut 1 cawan air 1 kilo kelapa parut muda 4 cawan gula pasir pewarna hijau . Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air
Kuih gelembung buaya 1 cawan tepung beras 1/2 cawan tepung pulut 1 cawan air 1 kilo kelapa parut muda 4 cawan gula pasir pewarna hijau .
Kuih gelembung buaya 1 cawan tepung beras 1/2 cawan tepung pulut 1 cawan air 1 kilo kelapa parut muda 4 cawan gula pasir pewarna hijau . Gelembong buaya, namanya nampak garang dengan warna oren dan hijaunya yang terang,,, tapi bila makan rasanya lemak dan manisss sangat. Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air . Bunyinya sedikit menggerunkan, namun sebaik menjamah gelembung buaya iaitu kuih tradisi masyarakat kelantan, ia pasti membangkitkan . Kawasan yang terkenal dengan kuih ini biasanya . Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air 1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes . Kuih gelembung buaya merupakan kuih dalam kategori dodol cuma yang bezanya ianya diperbuat daripada kelapa.
Kuih Gelembung Buaya - Mari belajar tulisan jawi. | DARI ATAS PAGAR CIK WOK. Bunyinya sedikit menggerunkan, namun sebaik menjamah gelembung buaya iaitu kuih tradisi masyarakat kelantan, ia pasti membangkitkan . 1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes . Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air . Kuih gelembung buaya merupakan kuih dalam kategori dodol cuma yang bezanya ianya diperbuat daripada kelapa. Kawasan yang terkenal dengan kuih ini biasanya . Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air Kuih gelembung buaya 1 cawan tepung beras 1/2 cawan tepung pulut 1 cawan air 1 kilo kelapa parut muda 4 cawan gula pasir pewarna hijau . Gelembong buaya, namanya nampak garang dengan warna oren dan hijaunya yang terang,,, tapi bila makan rasanya lemak dan manisss sangat.
Kawasan yang terkenal dengan kuih ini biasanya .
Kawasan yang terkenal dengan kuih ini biasanya . Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air .
Bunyinya sedikit menggerunkan, namun sebaik menjamah gelembung buaya iaitu kuih tradisi masyarakat kelantan, ia pasti membangkitkan .
Kuih gelembung buaya merupakan kuih dalam kategori dodol cuma yang bezanya ianya diperbuat daripada kelapa.
1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes .
Kuih gelembung buaya merupakan kuih dalam kategori dodol cuma yang bezanya ianya diperbuat daripada kelapa.
Post a Comment for "Kuih Gelembung Buaya - Mari belajar tulisan jawi. | DARI ATAS PAGAR CIK WOK"